Deel 108 – Een verrassing

Het was Melissa opgevallen, dat Marvin nu regelmatig in de tuin bezig was. Ze wilde hem niet vragen wat hij daar van plan was want ze spraken nauwelijks met elkaar. Alleen voor de kinderen wilden ze de schijn ophouden. De kinderen hadden echter allang gemerkt, dat er iets was. Hun ouders verboden ze niet meer in het ouderlijk bed te gaan slapen met het gevolg dat Tamara en Carmelo samen in het grote bed sliepen terwijl hun ouders er genoegen mee namen om in de kinderbedden te slapen.

Ze waren uit elkaar aan het groeien; elk van hen deed wat er van ze verwacht werd in de opvoeding van de kinderen maar daar was het dan ook mee gezegd. Melissa stond op het punt om Helena in het bad te doen toen het kind Opa zei. Melissa zei, dat opa niet kon komen maar daarin vergiste ze zich want haar dochtertje had de geest van haar opa gezien. Die geest beklaagde zich over de vervreemding tussen zijn zoon en schoondochter.


Melissa keek vaak toe hoe haar man met de kinderen was: één en al tederheid. Zo was hij vroeger altijd geweest… ook met haar en ze vroeg zich af waarom hij toch zo nu en dan die woede-aanvallen had. Zij had zulk gedrag in haar schoonouders nooit gezien dus hij kon dat niet van zijn ouders hebben…; tenzij hij het van een van zijn grootouders had geërfd.


Ze wist ook, dat Marvin nooit zijn grootouders van beide kanten had gekend. Jes en Mateo hadden beiden zo hard aan hun carriere gewerkt, dat ze niet gelijk kinderen wilden hebben. Voordat Marvin werd geboren waren de ouders van Jes overleden aan een, destijds heersende, epidemie.

Mateo was in een ander land geboren en nadat hij hier in Simland was komen wonen had hij zijn ouders niet meer terug gezien. Eigenlijk jammer, dat de familiebanden op die manier verloren zijn gegaan!


Ze dacht aan dat alles terwijl ze toekeek hoe haar man zijn taak van ‘vader’ vervulde. Af en toe keken ze elkaar aan maar geen van beiden zei iets.


Het was vrijdag, de dag dat ze beiden niet hoefden te werken en de kinderen waren al naar school.


Melissa was nog in haar ochtendjas en stond zich in de tuin te verwonderen waarom Marvin de vijver had weggehaald en er niets anders voor in de plaats had gemaakt, zelfs geen struiken geplant! Haar man kwam weivelend en schuchter naar haar toe en zei: “Ik heb een cadeau voor je gekocht want het is vandaag precies 16 jaar geleden, dat we elkaar voor de eerste keer hebben gekust. Alsjeblieft….”


Melissa stond helemaal versteld. Zijzelf had nooit meer aan die datum gedacht. Ze nam het grote pak aan en er zat enkel maar een sleutel in. “Waar is die sleutel van?” vroeg ze…, en Marvin antwoordde dat ze het wel heel snel zou merken.

Melissa vond dat er iets ‘raars’ in dit alles was en wist niet wat ze ervan moest denken. Kort nadien hoorde ze een motorgeluid buiten en Marvin riep haar: “Kijk Mel, met de sleutel die ik je heb gegeven, kan je dit openmaken” en met een ruime armbeweging wees hij de prachtige auto aan die nu geparkeerd stond waar eerst de vijver was geweest.


Melissa gaf hem een schuchtere kus om voor het cadeau te bedanken maar ze dacht, dat zelfs een duur cadeau hun probleem niet uit de wereld kon helpen.

De rest van de dag bleef ze verwonderd naar haar man kijken en ze moest eerlijk zijn…, hij had wel een gevoelige snaar geraakt door zich de datum van hun eerste kus te herinneren. Zijzelf wist dat niet meer.


Toen de kinderen uit school kwamen merkten ze, dat de sfeer niet meer zo gespannen was. Kinderen zijn gevoeliger dan mensen van ze verwachten. Ze keken elkaar aan, keken naar de auto en zagen hoe hun ouders verlegen tegenover elkaar stonden. Tamara en Carmelo gingen naar boven om huiswerk te maken en te spelen en ze fluisterden hoopvol tegen elkaar, dat het misschien weer goed zou worden met hun ouders. Slimme kinderen. Zelfs kleine Helena merkte een verandering. Ze was niet zo luidruchtig als gewoonlijk. De kinderen gingen vroeger naar bed dan gewoonlijk… en ieder in zijn eigen bed.

Toen deden Marvin en Melissa iets, dat ze in lange tijd niet hadden gedaan. Ze gingen op hun patio op de grond zitten en naderhand liggen om naar de sterren te kijken en ze spraken over hoe ze elkaar hadden leren kennen en over andere herinneringen van tedere momenten.

Melissa zei geen woord over, dat ze hem in het huis van Lucy had gezien. Ze wilde dit moment niet verpesten. Terwijl ze dit dacht, kwam Lucy voorbij en stond even stil terwijl ze tegen Marvin zei: “Dag buurman, nogmaals hartelijk dank dat u mijn televisie voor me hebt kunnen repareren. Vanaf die tijd heb ik er geen enkel probleem meer mee gehad” en ze ging toen haar huis binnen.

Melissa keek haar man vragend aan maar ze vroeg hem niets. Hij gaf haar vanzelf een uitleg.

“Een tijdje geleden toen ik de vijver ging weghalen om de tuin klaar te maken voor de auto die ik al voor je had gereserveerd, kwam Lucy langs en groette me. Ze zei, dat ze een probleem had met haar TV en of ik misschien idee had hoe ik hem kon repareren. Ik heb toen gekeken en zag, dat ik dat inderdaad kon. Ze was er behoorlijk blij mee.”

Melissa voelde zich opgelucht om dit te horen. Marvin ging verder: “Toen jij me vroeg waar het geld van de bankrekening gebleven was, kon ik je dat niet uitleggen want dan zou ik de verrassing verprutst hebben….” Hij slikte even en vervolgde: “Je kan je niet voorstellen, hoe mijn maag begon te draaien toen ik zag, dat je zo vriendelijk was tegen de luipaardman, na de lijdensweg die je door zijn schuld hebt gehad…”

Toen durfde Melissa wel te spreken: “Hij heeft voor zijn vergissing betaald met gevangenisstraf en hij blijkt een doetje te zijn; dat weet iedereen nu. Ik heb het hem vergeven zoals ik wel vaker heb gedaan als anderen me pijn deden.”

Marvin wist waar dat dat op hem sloeg en hij voelde zich weer even ellendig. Ze gaf hem echter een kus en nam zijn twijfels weg.

Daarna vroeg Marvin haar waar zij in Godsnaam naar toe ging als ze uitging en niemand zag haar ooit. Daar moest Melissa wel erg om lachen en ze vertelde hem, dat ze nog steeds haar vermomming had van de broederschapsorde waar ze bij was aangesloten in de Universiteit. “Ik nam die kleding met me mee en waar niemand me kon zien, deed ik het aan. Daarmee ging ik naar de Campus en bracht wat tijd door met de studenten en hielp ze met hun studie.

Dat was een hele opluchting voor Marvin toen ze dit vertelde. Hij had iets veel ergers verwacht. Nu alle problemen waren opgelost was het weer een ‘verliefd stel’.

Jessica en Mateo zagen met vreugde vanaf hun schilderij, dat er vrede gesloten was.


Want…. laat ze allemaal maar praten…. hoewel het lichaam sterft, gaat de geest toch door en is er altijd om, als het nodig is, diegenen die hun lief zijn te verschermen.

De volgende dag belde Melissa naar haar werk om haar halve dag baan op te zeggen.

Wordt vervolgd…

 

Advertenties

Over margotoele

Geboren in Nederland en met een spanjaard getrouwd. Sinds 1971 wonende in Las Palmas op de Kanarische Eilanden. Ik ben beroeps gids en mijn hobby is verhaaltjes te schrijven, die op het spel De Sims zijn geïnspireerd. Nací en Holanda y me casé con un español. Desde 1971 vivimos en Las Palmas de Gran Canaria. Soy guía profesional y mi gran hobby es escribir historietas inspiradas en el juego de Los Sims.
Dit bericht werd geplaatst in De Valverde Kronieken en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Deel 108 – Een verrassing

 1. conny zegt:

  Hoi Margo
  Eigenlijk is liefde niet te koop he , maar ze heeft wel een mooie auto!!!!!
  Zo zie je oordeel niet te snel als je man de BUURVROUW even helpt !!!
  Knuf van Conny

  • margotoele zegt:

   Ja, ik was eerst van plan om Melissa een verhouding te laten hebben met de vriend van Ilona maar toen dacht ik aan het kinderzieltje van mijn kleindochter… en toen heb ik er maar dit van gemaakt! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s