Bubbles – Introductie

00Voorwoord van Fredbrenny: Dit is de introductie voor mijn nieuwe verhaal ‘Bubbles’.


Bubbles Bluewater is de trotse eigenaresse van haar eigen Bed&Breakfast. Ze heeft het op poten gezet in de oude boerderij van haar overgrootmoeder. Bubbles heeft zopas een advertentie in de Bridgeport Daily laten zetten. Zij is klaar voor haar gasten… maar zijn haar gasten ook klaar voor haar?

Vooral even een woord van dank voor alle TSR artiesten; voor Madaya voor haar caravan! Voor Spladoum die me wat lessen heeft gegeven in de engelse taal en ook gaat mijn dank uit naar Haagje (TSR) die deze prachtige simkarakters voor me heeft gecreëerd!

*****

01Ze had net de krant gebeld. De reclame voor haar B&B zou in de volgende weekend uitgave van de meest verkochte krant van Bridgeport staan. De oude boerderij was klaar…. Zij was ook klaar. Zelfs haar jongere broer was er ook klaar voor. Bluewater Inn. Vertroetel jezelf met een weekend in de natuur! Jazeker… Bubbles was er helemaal klaar voor!

 

02– “Barry…, is de krant al bezorgd? Ik ben bloednieuwsgierig hoe onze reclame eruit ziet… Jeetje…, ik kan me niet herinneren ooit zo nerveus geweest te zijn!”

 

03– “Maar zus…, het is nog geen 8 uur. Heb jij wel eens meegemaakt, dat de krantenbezorger er voor 10 uur was? Nee toch…? Wees niet zo ongeduldig! Ik ben nog niet eens klaar met het schilderen van de kleine kamer…. Er is nog genoeg te doen.”

 

04– “Wees eens lief en hol even naar de winkel om minstens 10 exemplaren van de krant van vandaag te kopen. Ik ben zó opgewonden! Ik moet ook nog nadenken wat ik voor het diner ga maken!”

 

05– “Bubbles…, je weet dat ik van je hou maar hou nou eens op met te prakkiseren over het diner. Pas als mensen een kamer reserveren is het nog vroeg genoeg om je hoofd over eten te breken. Bovendien…, onze groententuin heeft genoeg te bieden. Ik wil best wel voor je naar de winkel maar niet eerder dan dat het écht nodig is.”

 

06– “Ik ga evengoed wel naar de stad vandaag. Ik ben nodig in de schoonheidssalon. Iemand heeft naar me gevraagd voor een grote make-over. Weet je…, misschien is het wel een idee om hier een eigen kleine schoonheidssalon te maken…, als je gasten krijgt…”

– “Barry…, laat dit de laatste keer zijn, dat jij je tanden hier beneden poetst…. Dit is te gek voor woorden!”

 

07– “Hoor ik daar een hond blaffen?”

– “Ja…”

– “Wanneer blaft de hond?”

– “Als de krantenbezorger er is?”

– “Precies!…”

 

08– “Barry! Barry? …Ach… laat ook maar…. Oh kijk dit eens! Onze advertentie ziet er GEWELDIG uit!

09Ik ben gereed als jullie het ook zijn… mijn gasten…!”

 

10Nora Winters

Eindelijk rust! Het was wel een kort weekend want ze had zaterdag moeten werken maar het volgende weekend zou ze een extra vrije dag hebben. Ze pakte de krant op om het Economische nieuws te lezen. De zaken gingen eindelijk wat beter! Deze afgelopen dagen kon ze maar beter bij haar baas uit de buurt blijven. Ze zuchtte opgelucht… Zodra de aandelen omhoog gingen was hij weer een doetje.

Haar blik viel op de advertentie op pagina 3…. Hmmm…, Bluewater Inn. Terug naar de Natuur B&B. Bent u de dagelijkse sleur zat? Wilt u relaxen en zich één met de natuur voelen… al is het maar voor enkele dagen? Wij hebben dan wat u zoekt. 2 Nachten voor $99.00 exclusief BTW. Telefoon: 555-641-6440.

11Oh ja… Ze was er wel aan toe om er even uit te gaan. Nou…, ze kon die B&B wel eens proberen. Nora dacht na over welke modelletjes ze uit haar uitgebreide garderobe zou inpakken voor dit weekend…, nee… volgende weekend… *zucht*…, er moest eerst nog gewerkt worden….

 

12Het uitgelijnde perfecte Zwart/Wit leven van Nora Winters stond op het punt enkele grijsschakeringen te krijgen.

Nora was de financiele bedrijfslijdster van een of ander piekfijne Juridisch Bedrijf. Ze wist wat er van haar verwacht werd en dat deed ze goed. De laatste mode, de nieuwste technologische foefjes…. Ze wist er alles van en had het dan ook.

 

13Nora reserveerde een lang weekend bij de Bluewater Inn.

 

14Bubble was opgelucht! Na pas 2 dagen hadden ze nu al een reservering! Ze ging op de fiets naar de stad om inkopen te doen voor haar eerste ‘welkoms-barbecue’. Ze was erg gelukkig. De email was kort en zakelijk… Juffrouw Nora Winters. Goed!

 

15Op hetzelfde moment… dacht Wesley te horen hoe er iets in zijn brievenbus gedaan werd. Wat zou dan kunnen zijn…? Hij kreeg nooit post.

 

16Wesley woonde in een caravan in de randstad. Hij had hem voor 2 maanden gehuurd. Hij wilde Simland leren kennen op zijn motor. Maar nu moest hij die tocht onderbreken door geldgebrek. Hij had zich voor een viswedstrijd ingeschreven. De grootste vis zou een aardige prijs opleveren. Wesley wist, dat hij goed kon vissen… en hij had niets te verliezen.

 

17Hij schepte vaak op, dat hij de beste visser ter wereld was.

Ja-ja…, vast en zeker… Wil je er een voor onderweg, meneer ‘sWereld beste visser?

18Wesley wist wel dat hij bij het zwakke geslacht een nul was…

Hij moest erop uit en naar het meer gaan…. Vissen was zijn lust en leven… Wat deed hij hier anders?

 

19Wesley’s leven was één en al… verveling… tot vervelens toe!

 

20Uiteindelijk won hij dan toch een prijs. Hij had de grootste mini goudvis gevangen en daarmee won hij… een lang weekend, alles inclusief, in de Bluewater Inn.

 

21Wesley was in zijn hele leven nog nooit zo trots geweest!

 

22Dus Bubbles stapte weer op haar fiets naar de stad…. Er zouden nu 2 gasten komen! Dat zag er veelbelovend uit!

 

23Ze zou eigenlijk beter nog meer kopen… Je weet maar nooit of er nog meer boekingen komen. Uiteindelijk had ze 3 slaapkamers… Ze besloot voor een ‘full-house’ inkopen te doen.

 

24Jozef Tremont was schrijver. Hij had echter al een tijd geen inspiratie gehad. Gelukkig had hij nog een andere manier om geld te verdienen.

 

25Jozef was een van de beste Jazz bassisten van Bridgeport. Hij speelde in clubs en ook met andere musici. Hij kende zijn bass net zo goed als een man zijn geliefde kent…. Jozef had echter geen vrouw…, al sinds 15 jaar niet meer. Hij had iets nodig om zijn creativiteit te activeren… Jozef moest er even helemaal uit.

 

26Hij had iets gehoord over een nieuwe B&B die geopend werd aan de groene kant van Bridgeport. Ja…, dat zou hem waarschijnlijk wel goed doen. Hij zou alle rust hebben om zijn roman te schrijven en om tegelijkertijd te kunnen relaxen.

 

27Jozef besprak de kamer on line…

Dit weekend zou fantastisch zijn. En zo niet…, nou ja, dan zou hij zich in zijn kamer opsluiten en gewoon beginnen te schrijven. Het kon allebei.

 

28– “Barry…, ik ben zo zenuwachtig!”

– “Maak je niet druk zus…, je hebt het allemaal tot in de puntjes voorbereid… Rust nou gewoon uit voor de rest van de dag. Morgen zie je wel weer hoe het gaat.”  

 

29Morgen is dus de grote dag… Een dag vol van verwachtingen.

Wie zijn de gasten? Zullen ze het wel naar hun zin hebben in Bluewater Inn?

 

Dat zien we in het volgende hoofdstuk!

 

Wordt vervolgd…

 

 

 

Advertenties

Over margotoele

Geboren in Nederland en met een spanjaard getrouwd. Sinds 1971 wonende in Las Palmas op de Kanarische Eilanden. Ik ben beroeps gids en mijn hobby is verhaaltjes te schrijven, die op het spel De Sims zijn geïnspireerd. Nací en Holanda y me casé con un español. Desde 1971 vivimos en Las Palmas de Gran Canaria. Soy guía profesional y mi gran hobby es escribir historietas inspiradas en el juego de Los Sims.
Dit bericht werd geplaatst in Bubbles, Fred Brenny vertelt... en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bubbles – Introductie

  1. conny zegt:

    Hoi Margo
    Ben benieuwd naar de gasten en of ze het druk krijgt , knuf van Conny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s