Abnerfield – Het achtergrond verhaal

00
Een altruïstische missie op zich genomen
niet uit hebzucht, of om aan fortuin te komen

Deze goede man’s rust bestaat uit dromen
dat zijn lieflijke relikwieën weer tevoorschijn komen

Op de plek waar ze eens stonden te pronken
als glimpen van liefde, zonder te lonken

Driemaal van liefde gedroomd, maar nooit beklonken.

Dit, mijn beste lezers, is het verhaal over het bijzondere Abnerfield avontuur. Je moet het zien om te geloven. Mijn goede vriend Gissence heeft het avontuur leven ingeblazen. En hier ben ik om uit te leggen wat er gebeurd is voordat de Abnerfield Villa een Grafmonument werd…

Als je het nog niet had gedaan… neem hier dan een kijkje hier om in stemming te komen:

01
Skeet Abnerschiemer. Zijn conservatieve ouders hadden hem Omeet genoemd… tot grote hilariteit van de andere kinderen toen de familie naar het Midden-Westen verhuisde… Uiteindelijk ging dat geplaag hen vervelen en begonnen ze hem Skeet te noemen vanwege het gemak waarmee hij kleiduiven uit de lucht kon schieten.
Als jongeman kon niemand zich meer zijn werkelijke naam herinneren.

02
Als volwassen man nam Skeet verschillende baantjes aan, maar het werd al gauw duidelijk dat hij niet voor anderen kon werken. Zijn geest werd beheerst door het verlangen spullen en gadgets tot leven te brengen. Zo werd Skeet uitvinder om het onmogelijke mogelijk te maken.

Ondanks dat niemand interesse had om zijn vele snuisterijen en andere diverse creaties aan te schaffen, hield hij zich blindeling vast aan zijn verlangen. Hij was nu vastbesloten een eigen privémuseum op poten te zetten. Dat werd zijn leven… zijn obsessie.

03
Hij dacht de bewondering van de bewoners van dit afgelegen stukje van de wereld te krijgen als hij genoeg kunstwerken bij elkaar zou hebben. Zoals het met een verslaving gaat begon hij zijn verzameling met het kopen van één schilderij. Daarna nog een…

04
En al spoedig was hij bekend bij alle kunstveilingen in het land. Maar nóg was het niet voldoende.

05
Skeet begon nu boeken te verzamelen. De Abnerfield bibliotheek was geweldig uitgebreid en Skeet las jarenlang over andere culturen en exotische plekken. Hij wist dat zich in de wereld kunstschatten bevonden die bovenaards leken te zijn.

06
Hij bezwoor Socrates dat hij alle kunstschatten van de oude culturen zou verzamelen om zijn vele kamers mee te vullen. Aangezien Skeet de enige afstammeling van zijn rijke ouders was, was geld geen probleem…

07
Egypte…

Als kind al had Skeet gedroomd over de antiquiteiten die Egypte hem zou kunnen leveren. Hij had genoeg kamers beschikbaar voor alles waar hij zijn handen op kon leggen.

08
En Skeet vond schatten… vele zelfs. Een ervan was zijn gids, Azra. Skeet werd teveel in beslag genomen door de schatten waar ze hem naar toe bracht om zich te realiseren dat Azra een mooie vrouw was. Wel had hij al gemerkt dat ze aangenaam gezelschap was.

09
Ze vertelde hem dat ze aan een oude man, Ahmed genaamd, beloofd was. En was dit nu waarom ze op school geschiedenis en archeologie had gestudeerd? Alleen om goed te zijn de oude man minstens tien kinderen te baren? Nee, dat zag ze niet zitten.
Skeet vond dat deze intelligente jonge vrouw veel had om dankbaar voor te zijn. Een opvoeding voor een jonge vrouw als zij, was in dit deel van de wereld meer dan opmerkelijk.

10
Skeet was trots op zichzelf dat hij zo’n succesvolle expeditie had gedaan. Egypte was een goede keus geweest. Het was hem gelukt vele belangrijke spullen uit het land mee te nemen. Vandaag de dag zou dat waarschijnlijk niet meer mogelijk zijn.
Hij kreeg nooit bezoek en als hij zich eens alleen voelde dan zou hij genietend kijken naar zijn ‘schatten’ in zijn ‘eenmansmuseum’. Niemand in dit stadje wist iets van de kunstcollecties in de afgelegen Abnerfield Villa.

11
Toen hij de relikwiekist die hij had meegebracht opende, viel hem een verrassing ten goede.

12
Azra was niet van plan met oude Ahmed te trouwen en ze had zichzelf als blinde passagier een gratis reis naar de nieuwe wereld gegeven.

13
We zouden nu uitgebreid over de reactie van beiden kunnen praten en hoe het kwam dat zij kon blijven… maar dat is eigenlijk niet nodig. Uiteindelijk lag het voor de hand dat Skeet hongerde naar Azra en Azra was gek op Skeet.

14
…Ze trouwden.

15
Maar dit huwelijk kon zijn obsessie niet in de schaduw plaatsen. Zijn privé museum had meer kunstwerken nodig. Nu was het moment daar dat Skeet weer op reis ging.
Hij vertrouwde erop, dat Azra geen problemen zou hebben tijdens zijn afwezigheid.

16
“Het is maar een weekje, lieveling. Ik ben terug vóór je het weet…”

17
Hij kon het ook niet vantevoren weten.

18
Azra wist niet wat ze met zichzelf doen moest.

19
Vanaf het moment dat Skeet vertrok, viel Azra in een depressie. Ze vond niets leuk of mooi zonder haar geliefde. Ze keek nergens meer naar om en ze vergat te eten totdat het te laat was.

20
Na 3 dagen treuren en huilen… stierf Azra een hongerdood.

21
Misschien was het op dat moment, dat Magere Hein interesse ging tonen in Skeet’s leven… Hij nam Azra met zich mee…

22
… Nu had hij alleen nog maar de Egyptische relikwieën. Skeet was ontroostbaar… Hij zou nooit over Azra’s dood heenkomen. Het muziekdoosje dat hij voor haar had gekocht stond nog open en speelde het melancholieke deuntje.

23
Skeet trok zich terug in zijn hoekje van de snel veranderende wereld rondom hem. Maar tijd heelt alle wonden en de obsessie manifesteerde zich weer. Na een tijd ging hij een andere reis maken.

24
Frankrijk had ook veel te bieden. Hij zou proberen zoveel mogelijk zaken mee naar huis te nemen…

25
… zoals ook het kunstwerk dat die blonde vrouw nu aan het kopen was. Zij merkte duidelijk hoe geïnteresseerd hij was en ze glimlachte.

26
Haar naam was Gisèle de Fortunée. Ze was zelf ook eigenaresse van een uitgebreide kunstverzameling. Wilde hij die misschien zien?
Nou, als zij meer van die stukken had als wat ze net had gekocht, dan wilde hij die zéker zien.

27
Haar collectie was vergelijkbaar met zijn eigen bezittingen. Hij zou misschien wel een paar zaken met haar kunnen doen maar geld alleen zou niet voldoende zijn om haar over te halen.

28
Ondanks haar indrukwekkende rijkdom, bleek Gisèle een aardige, bruisende persoonlijkheid te zijn. Ze gaf hem een rondleiding maar Skeet had voornamelijk interesse in het beeld en… misschien ook wel in Gisèle’s blauwe ogen.

29
En toen ze hem uitnodigde te blijven dineren, wist hij al dat beide exquise schatten voor hem zouden zijn.

30
Gisèle ging met hem mee. De sprankelijke lichtjes in haar ogen zetten Skeet’s hart in vuur en vlam. Hij was opnieuw een gelukkig man.

31
…En hij trouwde haar…

32
Op een avond wilde Skeet vroeger naar bed dan gewoonlijk en hij kuste zijn vrouw en beloofde haar wakker te blijven totdat zij zou komen. En Gisèle beloofde dat ze niet lang op zich zou laten wachten… ze moest alleen maar het haardvuur doven.

33
De kamer vulde zich met rook. De giftige dampen versuften haar. Waarschijnlijk was de haard lange tijd niet gebruikt en was de schoorsteen niet geveegd. Misschien hadden vogels er in genesteld.

34
Er was geen enkele manier waarop Gisèle het verterende vuur kon ontsnappen. Het was voorbij voordat zij het zich bewust was.

35
Magere Hein… Ja, hij wist het en had het zien aankomen.

36
Na de dood van Gisèle, werd Skeet chronisch apatisch. Niets interesseerde hem of prikkelde zijn belangstelling. Een half jaar lang praatte hij alleen maar tegen die vreemd uitziende vent die hem ’s morgens vanuit de spiegel aankeek en die broodnodig zijn baard moest trimmen.

37
De Abnerfield Villa ademde zwaar door zijn verdriet heen en klaagde: “Je hebt mij nog om voor te zorgen…”

38
Een onverwacht bezoek van Feng Choo haalde hem uiteindelijk uit zijn ellendige catatonische staat. Feng had tijdens een familiebezoek in China vele schatten gezien. De oude obsessie van Skeet stak de kop weer op en Skeet ging weer op reis. Hij nam zich voor vanaf nu alleen maar voor zijn collectie te leven.
Hij pakte zijn koffers.

39
Hij was als gehypnotiseerd door de schoonheid van de mystieke plek. Maar ondanks vazen en kleine, gouden beeldjes te hebben gevonden voelde hij zich toch nog niet voldaan. Hij onderzocht graftomben en bestudeerde de oude technologie, de vernuftige valstrikken en systemen… en nog was hij niet voldaan.

40
Toen hij Jade ontmoette, veranderde dat. Zij voelde aan waar hij naar zocht en dank zij haar, vond hij op de 10e dag van zijn verblijf het beeld van een leeuwin. Dat was een succes!

41
Skeet kwam thuis met de leeuwin in zijn koffer en met Jade aan zijn arm.

42
Skeet was als betoverd door de exotische Jade. Ze leek wel een geschenk uit de hemel te zijn.

43
Ze zei niets maar hij wist dat het lot de weg plaveidde waarover hij moest gaan.

44
Skeet trouwde haar…

45
Voorlopig was zijn verzamelwoede voldaan en Skeet stapte terug naar een oude hobby: uitvinden! Soms bleef Jade bij hem om te kijken hoe hij bezig was maar de telescoop collectie intrigeerde haar mateloos. Was het misschien mogelijk om er een te krijgen, zodat ze ermee bezig kon zijn op de momenten dat ze niet studeerde?

46
En zo besteedde Jade haar dagen door naar de hemel te kijken.

47
Tot op een dag… de hemel terugkeek… Geheel onverwacht voor Jade… en precies op het moment dat Skeet naar haar toe ging om wat met haar te praten.

48
Dat was de druppel die de emmer deed overlopen.

49
Nu wist hij het zeker. Hij werd niet verondersteld getrouwd te zijn. Het was de bedoeling dat Villa Abnerfield zijn ware liefde was. Dit steunende, ademende huis.

50
In zijn waanzin nam hij de relikwieën mee naar de kelders van het huis waar hij ze wilde verstoppen… En dan zou hij wachten tot Magere Hein voor hem zou komen…

51
Hij bedacht allerlei soorten puzzles waardoor diegenen die ze wilde zoeken misleid zouden worden. Het was uiteindelijk ZIJN museum.
Niemand zou ooit zijn schatten vinden. Niemand!

52
Skeet zette nooit meer een voet buiten zijn grafmonument. Villa Abnerfield had hem verslonden. Met alles dat hij eens had bezeten.
Het was nu te laat om het te herzien. Dat ging niet meer…

53
Deze goede man’s rust bestaat uit dromen
dat zijn lieflijke relikwieën weer tevoorschijn komen

54
Ik ben dapper genoeg om de gewelven van De Abnerfield te verkennen en om te doen wat gedaan moet worden. Ík ben dapper genoeg…
Jij ook?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s