Slechts één wens

One Wish - 01Wat zou jij geven om een wens uit te zien komen?

One Wish - 02Er was eens een vrouw die koningin zou worden over het kleine land Montegordor. Ze was maar een boerendochter maar ze was net zo aantrekkelijk als geslepen. Die attributen zou ze nodig hebben want de kroonprins was een ijdele, met zichzelf ingenomen jongeman. Toen hij op een avond jaagde, spon ze een web van maanlicht om hem heen en ze dwong hem haar goud te beloven als ze hem los zou laten. De prins was verstandig genoeg om het haar te beloven.

One Wish - 03Op het eerstvolgende bal, vertoonde zich een vreemdelinge aan het hof van de koning en alle mannen vielen voor haar en wilden haar bezitten. Zij danste de hele avond en accepteerde alle drankjes die ze aangeboden kreeg. Met haar charme veroverde ze alle harten maar zij verklaarde tot over haar oren verliefd te zijn op Alban, de mooie prins van Montegordor. De koning, ridderlijk in hart en nieren en altijd bereid om huwelijken tussen zijn onderdanen aan te moedigen, gaf het bevel dat het huwelijk ter plaatse gesloten zou worden want de koning van Montogordor was al jaren lang ziek en wist niet hoelang hij nog op deze wereld zou zijn.

Zo werd zij dus prinses en later koningin.

One Wish - 04Ondanks haar gekonkel, hield deze vrouw echt van haar prins en deed ze haar uiterste best het hem naar de zin te maken. Het was een vreugdevolle dag toen ze in verwachting bleek te zijn. Als het kind een jongen zou zijn, dan zou de troonsopvolging verzekerd zijn.

Als het een meisje zou zijn… had Prins Alban ook al een plan. Met zijn inhalige aard had hij zijn oog laten vallen op het nabij gelegen koninkrijk van Broadswath; een land dat bestuurd werd door een prins die nu nog peuter was. Zijn oom nam voorlopig de honeurs waar. De geboorte van een meisje zou voor Prins Alban een excellente reden zijn om een diplomatisch bezoek te brengen.

One Wish - 05“Ay, jonge juffer! Waar ben je geweest, kind?”

Brooke stond bewegingloos tussen de rietstengels bij de rivier. Ze wilde niet opgesloten zijn in het donkere, sombere landhuis en vanaf het moment dat zij ontdekte de beperkingen van het huis te kunnen ontsnappen via een niet goed dicht gemaakte opening in de wijnkelder, was ze nauwelijks binnenshuis; zelfs niet op dagen met slecht weer. “Hoe is het mogelijk! Wat een onmogelijk kind ben je, je huid zo in de zon te laten verbranden! Als je zo doorgaat word je zo bruin als brood!”

One Wish - 06De gouvernante bleef haar berispen en zij beval haar binnenshuis te gaan. “Je bent echt al te groot voor dit kinderlijk gedrag. Je dient je tijd goed te besteden om een echte, jongedame te worden. Je bent per slot van rekening een prinses en er wordt van je verwacht binnen enkele jaren de Prins van Broadswath te huwen. Dat huwelijk zal grote voorspoed brengen en je dient je goed voor te bereiden en het spel mee te spelen.”

Dus Brooke legde zich toe op haar Franse en Latijnse lessen, ze studeerde Kunstgeschiedenis en leerde poezie te schrijven. Ze keek daarbij vaak verlangend uit het raam naar de dichtbegroeide rivierbron gelijk buiten de beperkingen van de muur.

One Wish - 07Naar gelang de tijd van de officiele verloving naderde, kwam Brooke niet eens meer van de bovenverdieping van het landhuis af. Vanuit het raam staarde ze dan met groeiende wrok naar de tuin waar ze niet in kon en keek naar de regen die ze niet op haar huid kon voelen. Ze verloor haar lust verder te leren en de wens om prestaties te leveren had ze allang van zich afgestoten. Elk moment van de dag besteedde ze aan het staren naar de plek waar ze de bronrivier achter de muur wist.

Dat water trok haar aan en fascineerde haar alsof het een minnaar was.

One Wish - 08Haar moeder, de koningin, kwam naar haar toe en ze beschuldigde haar van banaal egoistisch gedrag. “Je bent een dom kind dat niet vooruit kijkt. Je bent toch niet zo blind om niet te kunnen zien dat vrouwen niet veel meer waard zijn dan het vermogen om nageslacht te produceren! Je staat op de drempel van succes en macht en je waagt het te weigeren!”

One Wish - 09Ondanks dat ze wist hoe gevaarlijk het was haar moeder te provoceren wilde Brooke zich niet laten intimideren. “Ik wil geen pion in het schaakspel van anderen zijn.”

One Wish - 10“Als een pion ver genoeg naar voren wordt geschoven, kan ze koningin worden”, snerpte de oudere vrouw. “Besef jij je wel hoeveel opoffering nodig is geweest om jou in deze positie te plaatsen? Je hebt elvenbloed in je aderen. Er wordt je één wens toegestaan die uit zal komen. Het zou jouw legaat zijn bij mijn dood maar ik zie, dat je er geen genoegen mee neemt tot je het verkwanseld hebt. Dom, dom meisje! Wat er vanaf nu met je gebeurd, is mijn zaak niet meer. Jij beslist nu over je eigen lot.”

One Wish - 11De koningin deed een stap naar voren met een vlammende blik in de ogen, ontblootte tanden en haar hand opgeheven. Ondanks dat ze zo meer op een wild dier leek dan op een koninklijke dame, had Brooke haar nog nooit zo mooi gezien in haar hele leven.

“Neem je erfgoed in bezit!”

One Wish - 12Ze raakte Brooke aan en Brooke voelde een sensationele prikkeling die bezit van haar nam…, van grotere invloed dan koppige wijn. Ze kon éven niet langer op haar benen staan en viel naar adem happende op de bank.

One Wish - 13“Alsjeblieft…” Zweetdruppels deden het gezicht van de koningin glimmen en zij gutsten verder lang haar hals en nek naar beneden. “Het is nu van jou.” Ze bekeek haar trillende dochter met koele blik.

“Ik heb mijn wens gebruikt om macht te krijgen op de enig mogelijke manier voor een vrouw—door een machtig man te kunnen controleren. En daardoor werd ik koningin. Jij zou een grote naam gehad kunnen hebben als de vrouw die Montegordor redde. Nu echter zal je als een anoniem iemand leven en sterven.”

One Wish - 14

Brooke rende het landhuis uit en negeerde de waarschuwingen en het geroep van het personeel. Ze wilde hun hulp niet.

One Wish - 15

Ze holde naar de rietveld bij de rivierbron en terwijl haar wens in ademloos gefluister over haar lippen kwam, dook ze in het wachtende water.

Toen het personeel aankwam, was hun prinses in geen velden of wegen te bekennen en zelfs haar kleding had een transformatie ondergaan. De bronnen en meren van Montegordor waren altijd steriel geweest… maar nu niet meer.

One Wish - 16Nu wemelde het er van prachtige vissen, schepselen die naderhand grote voorspoed aan het land zouden brengen, zelfs nog meer dan de toekomstige inlijving van het buurland Broadswath.

Want ondanks wat haar moeder ook dacht, prinses Brooke wilde Montegordor ook altijd al redden.

Ze wilde het alleen op haar eigen manier doen.

One Wish - 17En ondanks dat ze onbekend stierf, leefde haar naam voort—want de mensen van Montegordor noemden de vissen die nu overal in hun meren en rivieren leefden ‘brooklings’.

Einde.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s