Blognieuws van 2011

November/December 2011

Posted on 16/01/2012

Donderdag, 22 december 2011

Hier ben ik weer even. Deze keer met de vertaling van een bijzonder Kerstverhaal. Spladoum (TSR) heeft mij haar toestemming gegeven om het verhaal te vertalen. Druk maar op DEZE LINK.

Woensdag, 21 december 2011

Een mooie heldere dag vandaag. Het was de laatste dagen erg bewolkt en het heeft zelfs een paar dagen geregend maar vanaf nu wordt er zon verwacht. Het is nu een goed moment om het laatste deel van mijn verhaal ‘De Erfenis’ te publiceren. Druk maar HIER.

*****

Maandag, 19 december 2011

Het is nu bijna kerst. Ik heb een kerstkaart gemaakt. Misschien niet erg professioneel maar wel met veel liefde gemaakt om iedereen geluk te wensen namens mijn kleine familie.

*****

Zondag, 18 december 2011

Het is hier koud! 17 of 18 graden… niet meer! Brrrr….. In het zuiden van het eiland is het naar alle waarschijnlijkheid 25 graden. Het is eigenlijk wel eens prettig om het wat frisser te hebben, voornamelijk ‘s nachts. Het grootste deel van het jaar lig je alleen maar onder een laken. Daarom is het best wel lekker om je in een dekbed te kunnen wikkelen. Ik ben hier even om hoofdstuk 4 van de Erfenis aan te melden. Klink maar HIER.

Verder weer een een plaatje van een nieuw schilderij, dat ik heb gemaakt van een foto van mijn moeder…

Zo zal ze dan altijd gedownload kunnen worden door de gebruikers van De Sims. Die kunnen haar in hun zelf gemaakte huisjes aan de muur hangen, zoals ik dat hier ook heb gedaan.

*****

Woensdag, 14 december 2011

Daar ben ik weer! Deel 3 van De Erfenis is gepubliceerd. Druk maar op deze link.

Ik ben op het ogenblik minder actief met mijn verhaaltjes omdat ik een andere interesse erbij heb. Ik ben bezig met schilderijen… Nee…, ik schilder niet maar ik vul bestaande kaders met foto’s e.d. Die upload ik dan naar The Sims Resource en de Sim-fans kunnen ze dan weer downloaden om in hun simhuisjes aan de muur te hangen. Het is allemaal vreselijk leuk en ik verlies me er echt in. Ik zet hierbij een van die schilderijen neer. Kijk maar….

Mochten er simfans zijn, die mijn schilderijen willen downloaden voor hun spel dan kunnen ze dat doen op de volgende link:   http://www.thesimsresource.com/artists/martoele

*****

Zondag 04-12-3011

Voordat alle kerstdrukte begint, even snel tussendoor deel 2 van De Erfenis publiceren. Jullie hebben het waarschijnlijk nog drukker maar hier hebben we geen Sinterklaas…. :D   Ga voor deel 2 maar naar boven naar de balk en onder de naam ‘De Erfenis’ vind je de link naar het tweede deel. Ik merk, dat ik problemen heb met het plaatsten van de links op deze voorpagina. Dat betekent, dat de link naar deel 1 ook stuk is. Ik heb geprobeerd het te repareren maar het lukt me niet. Ga dus maar naar de balk bovenaan voor die links. Wacht even…. Is-ie HIER?  Ja…. HOERA! Hij doet het weer…. :cool:

*****

Woensdag 30-11-2011

Sinds ik het systeem van mijn blog heb veranderd, wordt deze voorpagina steeds langer. Dat is ook niet ideaal maar… ik geloof, dat ik er een oplossing voor heb. Ik ga een speciale pagina maken waar ik de hoofdpagina artikelen in ga stoppen. Dat wordt dan weer ingedeeld in 3 maandelijkse uitgaven. Het klinkt weer ingewikkeld en ik ben er dan ook nog niet mee begonnen maar dat duurt niet al te lang meer. Ik ga het gelijk proberen en daarna kom ik hier terug om de link te geven voor het allernieuwste verhaal, dat ik heb geschreven….

Zo… die archiefpagina is gecreëerd. Daar voel ik me prettig bij. Nu heb ik ook het eerste deel van het verhaal De Erfenis gepubliceerd. Hoewel je het eerste deel boven in de balk kan vinden zet ik de link ook HIER.

*****

Donderdag 17-11-2011

Ze zeggen wel eens, dat als je met pensioen gaat, dat je dan niets meer te doen hebt… Nou… vergeet het maar hoor. Ik krijg het steeds drukker en dat is voor jullie te merken aan mijn onregelmatigheid met het publiceren van mijn verhaaltjes. Ik zit echter niet stil. Ben er druk mee bezig. Bij http://www.thesimsresource.com heb ik een onderscheiding gekregen voor de kwaliteit van mijn verhaaltjes. Ik kreeg daar op mijn minisite een ‘composers’ badge waar ik heel trots op ben. Het  betekent wel, dat ik daar regelmatig op moet publiceren. Verleden maand heb ik een 5-delig griezel verhaal geschreven waar ik erg veel succes mee heb gehad. Ik ga deze week proberen het in het nederlands te vertalen en dan zal ik het hier gelijk publiceren. Om een voorproefje te geven zet ik hier vast de titelfoto ervan neer.

Voordat het echter zover is, kunnen jullie in de tussentijd weer een hoofdstuk lezen van de Valverde Kronieken. Deel 41 waarin Marvin en Melissa gezinsuitbreiding krijgen. Lees maar HIER.

*****

Woensdag 09-11-2011

Nu is het inderdaad 2 weken geleden, dat ik voor het laatst heb geschreven. Een schande! De politie moest er naar kijken!  😀  Sorry, ik heb het de laatste tijd vreselijk druk met andere dingen ook maar…. wat in een goed vat zit verzuurt niet. Ik heb HIER hoofdstuk 40 van de Valverde Kronieken. Ga er maar gauw naar toe. Verder heb ik ook iets nieuws te vertellen.

Ik ben gisteren begonnen met LOPEN… Sta ‘s morgens om half 7 op en rij met de auto naar het kleine strand vlak bij Las Palmas. Daar is een goede parkeerplaats. Daar vandaan loop ik dan langs de kustlijn een half uur richting Las Palmas en daarna een half uur terug. Deze keer is het voor mijn gezondheid. Sinds ik gepensioneerd ben, heb ik weinig beweging meer dus voor mijn bloedsomloop ben ik er dan maar mee begonnen. Als ik er nou ook van vanaf val… dan zou dat helemaal mooi zijn.

Hier een foto die ik vanochtend tijdens de wandeling heb genomen….

*****

Sept./Okt. 2011

Posted on 30/11/2011

Woensdag 26-10-2011

Het is alweer een maand lang herfst. Wat is dat toch een mooie tijd! Het begint nu minder warm te worden op Canarias. Het is nooit koud maar iets minder warm is van harte welkom. Voordat we het weten ze we weer onder de kerstboom. Ik moet proberen tijd te vinden voor het organiseren van mijn geschreven verhaal (Valverde Kronieken) voordat ik kan doorgaan met het publiceren van de volgende delen. Dat betekent niet alleen de tekst nakijken en eventueel aanpassen maar ook de plaatjes bekijken met Photoshop om te zien of er iets aan verbeterd kan worden.

In die tussentijd publiceer ik HIER het laatste deel van het verhaal van Barbara/Spitzmagic. Ik hoop, dat jullie het een mooi einde vinden! Veel leesplezier!

*****

Donderdag 20-10-2011

Van donderdag tot donderdag. Ja, ik heb op het ogenblik geen verhaaltjes in concept dus moet ik ze schrijven. Dat betekent, dat ik niet meer iedere dag een paar hoofdstukken kan neerzetten. Ach… één verhaal per week is per slot van rekening toch ook niet zo slecht…? Het tweede deel van Op Vleugels van Hoop, Geloof en Liefde vind je HIER… Kijk maar!

*****

Donderdag (13-10-2011)

Daar ben ik weer. Na een drukke tijd omdat ik familiebezoek had probeer ik langzamerhand weer in het gareel te komen. Al mijn voorverwerkte verhaaltjes zijn er doorheen gedraaid. Ben druk bezig om weer een voorraadje je maken. De Valverde Kronieken worden even geparkeerd. Dat is ook niet erg omdat het steeds een ander onderwerp van interesse heeft. Ik heb echter wel een verrassing! Ik heb van Barbara (Spitzmagic) een verhaaltje mogen vertalen en dat ga ik hier nu ook plaatsen. Het zijn maar drie hoofdstukken en het is een mooi verhaal. Het heet “Op Vleugels van Hoop, Geloof en Liefde. Ik zet hier het plaatje neer en als je het wilt lezen dan zoek je het boven op de balk maar op.

*****

Barbecue-zondag (09-10-2011)

Vandaag heel vroeg opgestaan; om half 7 al. Even door het huis vliegen; de WC een ‘slinger’ (zoals mijn moeder dat genoemd zou hebben) en voordat ik de tuin inga naar mijn barbecue huisje nog even rusten om een kop koffie te drinken. Onder het genot daarvan een hoofdstuk, dat ik in concept had, publiceren en dan straks weer gauw verder. Zoef-zoef!

Ja… hoofdstuk 39 van de Valverde Kronieken is nu gepubliceerd.

Je vindt het HIER. Je vindt ze trouwens ook allemaal boven in de balk. :D  Veel plezier!

*****

Vandaag ben ik niet gek veel aan de computer geweest en dat is eigenlijk wel beter ook. Altijd maar dat zitten, daar wordt een mens lui van en het is slecht voor de bloedsomloop. Dus vandaag ben ik bezig geweest in en rond het huis. Ik merk het aan mijn enkels…, ze zijn niet zo gezwollen. Nu zit ik dan even achter de computer en ik geloof, dat ik mijn begin pagina een andere banner ga geven. Iets met wat meer kleur. Kijken of ik wat vind.

Ja, ik heb iets gevonden. Niet dat het erg kleurrijk is maar het geeft meer herfst sfeer. Tot ik zelf een nieuwe banner maak, kan deze er wel mee door.

Vandaag heb ik trouwens ook eens gekookt voor de verandering. Meestal doet mijn man dat maar ik mocht vandaag van hem koken. Ik weet zeker, dat het jullie ook vaak gebeurd ‘restjes’ over te hebben. Wij vormen daar geen uitzondering op. Misschien wel omdat we van een vroegere generatie zijn, willen we niets zomaar weggooien. Wat betekent dat? Dat wil zeggen, dat als we kip eten en er een halve kippenborst over is, dat het in stukjes wordt gesneden en in een hele kleine Tupperware wordt gedaan. Het is misschien nog niet eens 100 gram. In de vriezer met die handel! :D Als we barbecue organiseren is er meestal ook wel iets over van de vleesspiezen. Dat krijgt dan dezelfde behandeling. Een paar weken geleden heb ik Lasagne gemaakt en het gehakt, dat ik los gewokt had was ook te veel. Ook dat ging in de vriezer. Het zijn allemaal maar kleine beetjes maar je kan het naderhand gebruiken en dat heb ik vandaag dan gedaan. Ik heb een gerecht klaar gemaakt in de wok. De spaanse naam is Ropa Vieja. Dat betekent letterlijk vertaald ‘Oude Kleren’. Fransen zouden het Ratatouille noemen en van dat woord is het Nederlandse woord ‘Ratjetoe’ overgebleven. Dus Ratjetoe hebben wij vandaag gegeten. Het recept komt weer op de recepten-afdeling. Hier heb je alvast een voorproefje.

*****

Vandaag… de eerste oktoberdag…; herfst… wat een heerlijk seizoen. De bladeren die van kleur veranderen. Ja, ik hou van de herfst. Eigenlijk merk ik er hier erg weinig van want het is 29ºC. Dat zou best wel wat minder mogen van mij. Door dit prachtige klimaat, zelfs in herfst en winter is het hier juist hoogseizoen voor toeristen. In de haven van Las Palmas liggen er heel vaak grote cruise schepen waar 3, 4 of zelfs 5ooo toeristen op zitten. Deze foto heb ik genomen vanuit onze rijdende auto.

Wat een heerlijk zonnig weer. Het zal jullie daarom niet verwonderen, dat we hier bijna iedere dag salade eten. Het zijn eenvoudige maaltijden en het is niet mijn bedoeling om jullie te vertellen hoe je dit moet maken maar het is misschien toch wel leuk om het te zien en ideeën op te doen.

Ik heb er een foto van genomen en als je zó niet ziet wat er in zit, kan je het lezen bij de recepten afdeling. Sla met koteletjes.

Hé… vergat het bijna te zeggen maar ik heb ook weer een nieuw hoofdstuk gepubliceerd van De Valverde Kronieken. Het is hoofdstuk 38 en je vind het HIER.

*****

Druk, druk, druk….!  Dan vraag je je af hoe een mens het druk kan hebben als-ie zit.

Ik ben druk in de weer om veranderingen in dit blog aan te brengen. Dit zou dan de startpagina moeten worden en vanaf hier kan je dan doorlinken naar de laatste hoofdstukken van de verhalen. Ik moet het nog allemaal even doordenken en de boel reorganiseren maar dat komt vanzelf wel. Voorlopig kunnen jullie alle verhalen boven op de balk terugvinden. Daar vind je de links naar de laatste hoofdstukken.

Hoofdstuk 37 van de Valverde Kronieken is pas gepubliceerd en je vind het HIER.

In de tussentijd heb ik een leuke foto van Cynthia gevonden. Ze nam een appel en schrok zich de beroerte. Kijk maar…

Ik heb de gewoonte om al mijn foto’s van de sim verhalen ergens op te slaan. Voor elk verhaal maak ik honderden foto’s terwijl er maar enkele tientallen van gebruikt worden. De rest kan wel leuk zijn maar niet echt nodig voor mijn verhaal. Ik ben van plan om niet gebruikte foto’s die ik leuk vind, ook hier te publiceren op de beginpagina.

Boven, op de balk vind je onder ‘Tapas Bar’ ook de recepten. Daar heb ik net weer eentje bij geschreven. Dus als je erin geïnteresseerd  bent kan je daar terecht voor wat koude tapas zoals deze :

Dat vind je vast wel lekker!

*****

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s